Valpmatta (OBS, 130 cm bredd har utgått ur sortimentet.)

Vinylskumsmatta, 65 cm bred på löpmeter, som underlag i valplådor, hagar och på golv. • Smutsavvisande och lätt att rengöra • Vattenbeständig, utmärkt dränering effekt • Slitstark ytstruktur • Antimikrobiell finish, hygienisk och snäll mot huden • Temperaturbeständig från -20°C till +95°C • Resistent mot rengöring och desinfektionsmedel • Testade och certifierade i enligt Öko Tex Standard 100 • Fri från bly, kadmium och AZO färgämnen Säljs per löpmeter, men kommer i ett stycke om beställningen är på mer än 1 löpmeter. Lätt för kunden att dela själv i mindre längder.
*
150,00 kr

Tankar om HD och valpar; Jag tror att en del av höftledsdysplasterna våra hundar blir behäftade med, kommer av miljöpåverkan. Hunddjur i det vilda föder inte upp sina valpar på halt underlag, medan våra vingliga 3-4 veckors valpar släpps ut på halt underlag, såsom tidningar och golv, innan deras kroppar är utvecklade att hantera detta. Resultatet blir att benen glider iväg, och töjer ut senor, ledband och ligament. Vill det sig riktigt illa får valpen en skada som gör att höftkulan och skålen inte utvecklas optimalt, och då utvecklas en dysplastisk höft. Jag har i många år funderat på detta, och numera släpps inte mina valpar ut på halt underlag utan mattorna. Förutom att förhindra att valparna glider runt, slipper man också få dem fulla i trycksvärta från tidningar. Jag lägger tidningarna under mattorna i valphagen, och då mattorna är håliga, rinner kisset under och valparna har ett torrt underlag hela tiden, då mattorna i sig inte suger upp något. De är enkelt tvättbara i 30 grader och kan till och med torktumlas på svag värme. Jag har ett par stycken mattor och byter med, och valparna håller sig rena och skadefria. 
När valparna sedan släpps ut på golven, har jag dessa mattor utrullade även där. (Rullar ihop dem och sköljer av dem i duschen på kvällarna om de bara är kissiga.) Även min trätrappa ut mot altanen, som kan bli hal i regn, bekläds med matta under valpperioden. Mattorna är mjuka att stå på, ligger stadigt, glider inte och fria från skadliga ämnen.


Kunder som köpte denna köpte också

Navelklämma 10 pack

Navelklämmor till valpar. Total längd 35mm. Förseglingslängd 30mm. 10 st per förpackning.
40,00 kr

Märkband till valpar 12-pack

Halsbanden gör valparna lätta att identifiera för uppfödaren, varje valp har sin färg. Ställbara med kardborresida. Mindre storlek är 7-30 cm, 1 cm breda, passar bäst de fyra första veckorna. De är mjuka då bara en del är med kardborre. Storleken Valp 4-8 v. 7-31cm, är lite styvare då hela bandet är med kardborre vilken gör att de också fäster stadigare. Halsbanden är säkra, giftfria, färgfasta, och tvättbara. De är lätta att klippa av om de blir för stora. Dock är det viktigt att banden sitter åt lagom hårt, och lagom är svårt att förklara. Jag rekommenderar att man håller noggrann uppsikt i början när man sätter på dem, och sedan en gång om dagen kontrollerar om banden behöver spännas ut, och att inget skav uppstått. Jag rekommenderar inte att man använder märkband med kardborre hela vägen, till småvalpar som har långhåriga mödrar, då det kan finnas en risk att mammans päls fastnar i kardborrebandet. Observera att färgerna på banden kan skilja sig åt från bilderna.
105,00 kr

Valplåda (Klicka här för mer info.)

En praktisk valplåda som är enkel att använda. Lådan har förutom lådans egna botten, en lös plastad bottenskiva, samt ett bottentråg med en 10 cm hög och 10 cm bred sarg runt om. Lådan är helt tillverkad i stadig dubbel wellpapp, tänkt för engångsbruk och är återvinningsbar. Den är mycket välkonstruerad och stabil, 8mm tjock wellpapp. Lådans yttermått: 95 x 95 x 51 cm och är tänkt för hundar upp till mellanstor ras. Pga orimliga fraktkostnader säljs lådan numera endast till Kinna, Borås alt. Göteborgsområdet. Lagerhämtning går också bra.
500,00 kr