RAIZ-UP och Nourrinou-Bibi sortiment för valpar

Visa som Rutnät Lista
Sortering
Visa per sida

RAIZ-UP Coloboost 50g

ColoBoost Pet är en ersättning för tikens råmjölk (Colostrum) och ges till nyfödda valpar och kattungar. Det är av yttersta vikt att valpen får i sig råmjölk första dygnet då valpens immunförsvar ännu inte är utvecklat. Det medföljer en nappflaska med produkten, men det går naturligtvis utmärkt att använda en sond. ColoBoost pet rekommenderas vid följande tillfällen. Om tikens/kattmammans råmjölk är dålig eller av otillräcklig mängd. Om tiken/kattmamman inte har optimal modersinstinkt. Till svaga och små valpar/kattungar som har låg födelsevikt. Om tiken/kattmamman har avlidit. Vid en stor kull. Vid juverinflammation. Vid risk för att sjukdom överförs via modersmjölken. Om tik/kattmamman haft kullar med hög dödlighet hos de nyfödda. Dosering Födelsevikt: 250-350g: 10-20 ml, 500 gr: 20-30 ml, Över 500 gr: 30-40 ml. Ges var 8:e timme. Mer info finns på förpackningen.
495,00 kr

RAIZ-UP Puppyboost 15ml

”Första Hjälpen” till en nyfödd liten och svag hundvalp eller kattunge. PuppyBoost ger energi till svaga och nyfödda. Det kan exempelvis vara ett kejsarsnitt, svår valpning eller en trött tik. Den ges till valpar som snabbt behöver energi för att återhämta sig men kan också ges till den trötta tiken eller hunden som behöver extra näring och energi. Pastan är i en 15 ml spruta som är enkel att använda. Innehåll: Essentiella fettsyror, triglucerin och glukos som med lätteket tas upp av kroppen och ger både snabb energi och näring. PuppyBoost innehåller även råmjölk som är viktigt för valpen under de första dagarna. PuppyBoost är sammansatt av vitaminer som A,D, B1, B12 och C som är med för att öka valpens sugreflex och C vitamin skyddar också mot stress. PuppyBoost innehåller även 18 aminosyror, järnsulfat m.m. Dosering: Ges direkt efter födseln 1 ml, efter 5 timmar ges dos nr 2 och därefter 2 x per dygn.
245,00 kr

RAIZ-UP Floryboost 15ml

FloryBoost Pet skyddar och hjälper djurets mage att återhämta sig vid akut diarré och matsmältningsproblem vid återhämtning efter medicinska behandlingar eller vid förebyggande behandling. FloryBoost är perfekt att lindra tikens dåliga mage efter valpning men används också med framgång till små valpar med magproblem. FlooryBoost innehåller pre- och probiotika, elektrolyter och energi vilket hjälper magen att komma i balans. Leran ”Montmorillonite” binder till sig virus, bakterier och för det ut ur tarmsystemet. Dosering: 2 ml till katt och hund upp till 10 kg. 11-25 kg ges 4 ml. 26-40 kg ges 6 ml och hund över 40 kg ges 8 ml. Ge en dos vid mag- och tarmproblem i upp till 3 dagar. Dosen kan dubblas vid svår diarré.
245,00 kr

RAIZ-UP Hydraboost 125ml

HyraBoost Pet ger rehydrering, osmotisk balans och socker till din hund eller katt. Man får en omedelbar energiförsörjning och stabiliserar balansen av elektrolyter och vatten. HydraBoost Pet rekommenderas vid: Uttorkning på grund av diarré, värmeslag, ansträngning, stress m.m. För att undvika uttorkning vid lägre transporter. Efter fasta. Vid diarré och matsmältningsproblem kan HydraBoost ges tillsammans med FloryBoost. för att skydda djurets tarm. HydraBoost är enkel att själv blanda ut i rent vatten. Blanda ut 8 ml (2 kapsyler) HydraBoost i 2,5 dl rent vatten. HydraBoost-lösningen bör användas under dag som den blandas.
195,00 kr

Nourrinou-Bibi (100 ml, 200 ml, 400 ml)

Till nyfödda hundvalpar och kattungar är detta en fantastisk produkt som verkligen fungerar i det fall uppfödaren behöver stödmata eller bara avlasta tiken/kattmamman. Nourrinou-Bibi är helt ovärderlig om man behöver tilläggsmata eller "nappa upp" en hel kull. Det finns olika storlekar och olika flöden för att passa många behov. Alla som någon gång försökt att nappa valpar vet hur svårt och jobbigt det är. Valparna vill inte ha och frustrationen hos både valpar och en trött uppfödare växer. Men Nourrinou-Bibi häller man mjölken i mitten och därefter erbjuder man valpen en tutte. Till skillnad från flasknappar tar valpen dessa tuttar direkt. Så snart den första börjat suga tar man nästa tills att alla fyra ”tuttar” är igång. Har man färre valpar än 4 kan man med enkelhet sätta en lite klädnypa på de tuttar som inte används. Denna lilla klämma följer med i paketet. ”Bibi” är tillverkad i medicinsk silikon och ska inte förväxlas med billigare kopior.
2.200,00 kr